Den blødeste bolle jeg kender, og den kan bruges i madpakken, til suppe, til eftermiddagskaffen ja nærmest alt, du bestemmer hvad krydderi der skal i...
8-10 stk.
Ingredienser:
Ca. 225 - 300 g hvedemel
50 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
50 g smør eller margarine
1½ dl danskvand
2 revne æbler
1 tsk. krydderi fx timian, oregano, rosmarin, eller kardemomme.
Fremgangsmåde:
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Opløs gæren i danskvandet og tilsæt salt, sukker, revne æbler med skræl og danskvand til melet. Ælt dejen blød og smidig.
Tilsæt evt. mere mel, alt efter hvor saftige dine æbler er. Dej skal ikke være klisteret.
Lad dejen hæve 45 min.
Form dejen til 8-10 stykker boller som trykkes flade. Klip dem med en saks 2-3 hak i hvert brød og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca.20- 30 min.
Bages i ovnen i ca. 14 min. ved 225 C
Tip:
Disse brød er lækre til suppe tilsæt 1 tsk. timian og rul dem til små flutes.
Skal du bruge dem til kaffen kan du tilsætte 1tsk. kardemomme i dejen eller kanel
Æblet smager ikke igennem, så du kan sagtens fylde dem med pålæg og sende dem med i madpakken.
Comments