top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Æble boller

Den blødeste bolle jeg kender, og den kan bruges i madpakken, til suppe, til eftermiddagskaffen ja nærmest alt, du bestemmer hvad krydderi der skal i...


8-10 stk.


Ingredienser:

Ca. 225 - 300 g hvedemel

50 g gær

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

50 g smør eller margarine

1½ dl danskvand

2 revne æbler

1 tsk. krydderi fx timian, oregano, rosmarin, eller kardemomme.

Fremgangsmåde:

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Opløs gæren i danskvandet og tilsæt salt, sukker, revne æbler med skræl og danskvand til melet. Ælt dejen blød og smidig.

Tilsæt evt. mere mel, alt efter hvor saftige dine æbler er. Dej skal ikke være klisteret.

Lad dejen hæve 45 min.

Form dejen til 8-10 stykker boller som trykkes flade. Klip dem med en saks 2-3 hak i hvert brød og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca.20- 30 min.

Bages i ovnen i ca. 14 min. ved 225 C


Tip:

Disse brød er lækre til suppe tilsæt 1 tsk. timian og rul dem til små flutes.

Skal du bruge dem til kaffen kan du tilsætte 1tsk. kardemomme i dejen eller kanel

Æblet smager ikke igennem, så du kan sagtens fylde dem med pålæg og sende dem med i madpakken.


11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Pirogger

Post: Blog2 Post
bottom of page