Gammeldaws æblekage i en moderne udgave, smager fantastisk...
6 pers.
Ingredienser:
Æblekompot
4 æbler
½ dl vand
70 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
Knas og bund:
8 stk. digestive kiks
60 g smør
1 tsk. kanel
Creme:
1 æggeblomme
1 spsk. sukker
1 tsk. vanilje
2 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og fjern kernehuset og del æblerne i tern.
Kog dem op med vand og sukker, skru ned på svag varme og kog i 10 min. til æblerne er møre.
Pisk æblerne igennem med et piskeris og tag dem af varmen.
Tilsæt vaniljesukker og smag til med sukker. Stil det til afkøling.
Smelt smør i en gryde og tag den af varmen.
Knus kiks i en frysepose med en kagerulle
Tilsæt kiks til smørret og tilsæt kanel. Fordel det i dine portionsskåle.
Pisk æggeblommen med sukker og vaniljesukker til det bliver tykt og hvidt.
Pisk fløde til skum og vend æggesnapsen i flødeskummet.
Fordel æblemosen i skålene og hæld til sidst råcremen hen over. Pynt med hvad du har lyst til.
Kommentare