En dejlig sund bolle til madpakken..
ca. 12 stk.
Ingredienser:
4 dl havregryn
2 spsk. olie
3 dl hvedemel
50 g gær
1 dl vand
2 dl æblegrød
1,5 dl kvark 5+, skyr eller andet surmælksprodukt.
1 tsk. salt
1 dl hakkede hasselnøddekerner eller andre nødder (60 g)

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet og tilsæt kvark og grød.
Tilsæt salt, havregryn og nødder
Rør hvedemel i til dejen er let klistret, til dejen lige netop slipper formen.
Lad dejen hæve ca. 1 time
Dejen æltes igen let og tilsæt mere mel hvis den er for klisteret.
Sæt bollerne på bagepladen med 2 spiseskeer, så de får det rustikke look.
Lad dem efterhæve 20 min.
Bag bollerne ved 220 grader ca. 15 min.
Tips:
Du kan bytte æblegrøden ud med sveskegrød, som giver en fantastisk bolle og smag.
Du behøver ikke stå og lave grøden fra bunden af, du kan fint bruge de færdiglavede fra f.eks. Rema
Comentários