top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Øl boller

Opdateret: 13. maj

Disse boller virker som langtidshævede boller i dens krumme. Perfekt som brunch bolle, til tapas eller til suppe til vinter.


Ingredienser: 3 dl havregryn 3 dl vand ca. 750 g hvedemel 1 hvidtøl eller en anden øl 33 cl 50 g gær 1 dl lunkent vand 2 tsk. salt 1 dl olie

Fremgangsmåde: Hæld kogende vand over havregryn, salt og rør lidt rundt til det bliver til grød.

Tilsæt øllen for at afkøle grøden lidt. Opløs gær i 1 dl lunken vand. Tilsæt grøden. Rør melet i lidt ad gangen i en rørmaskine eller en håndmixer. Dejen skal være klistret. Lad dejen hæve 30 min. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med 2 skeer. Eller put masser af mel ud på bordet og del dejen i 2 og rul dejen ud til en pølse og skær den i 8 stk. 16 stk. i alt. Lad bollerne hæve i 20 min. Bages i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 15 min. Afkøl på rist og hvis du ønsker at fryse nogle af bollerne, så put dem i en frysepose lune og frys dem med det samme.



77 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page